Майсторски клас

Независимо от това колко напреднал е един ездач, винаги има какво ново да научи. Освен от свободната езда по полята и горите около базата, както и от преходите, които организираме, може да се възползвате и от онова, което е нашата сила и специализация:
- финото управление на коня с чисто практична насоченост, характерно за уестърн ездата: лекотата на маневреност на коня, контрол върху всяка една част от него с минимално напрежение. Това ще ви даде още по-голяма свобода и сигурност при ездата – независимо дали е на манеж или навън. - естествените взаимоотношения с конете или т.нар. Natural horsemanship: практики от седло и от земя, които правят коня наистина ваш партньор, работещ с желание. Това ще ви поведе по пътя към истинската комуникация с него, към възможността да постигате много с минимални усилия по естествен за коня начин. Финото управление на коня започва с работата от земя. Много е важно да се изгради контрол върху четирите зони на коня – врата и главата, рамената с предните крака, ребрата и задницата със задните крака. В третото ниво на комплексната обучителна програма „Адгор“ управлението на зоните изглежда като танц между коня и човека, като лекотата на сработване е очебийна.

Всичко това води към „offline” или „liberty” работа с коня без помощта на въжета и оглавници. При фината езда това е стремежът – добър контрол върху четирите зони на коня като се набляга на лекотата на управление, така че за страничен наблюдател да е трудно да определи как точно ездачът въздейства върху коня.

Когато тази симбиоза между ездач и кон е налице, те вече са готови да се състезават в спортни дисциплини, като рейнинг, обездка, скачане, роупинг и др. или просто да се впуснат в предизвикателствата на трейл ездата, радвайки се на един стабилен партньор, на когото ще могат да разчитат. Най-просто казано, майсторският клас ще отвори нова врата на разбиране и партньорство между вас и коня ви.

Return to Top