Доброволци

Гергана Митова

Да опишеш с думи духа на това място е все едно да се състезаваш с вятъра. Той изчезва в див, радостен галоп зад близкия Витошки хълм още преди да си поставил крак в стремето. Това, което Адгор ми дава с пълни шепи, с невероятните си хора, коне и природа, започва от думите щастие, свобода, приятелство, умение, мир. И продължава – едно отворено сърце, пълно с шеги, любопитни конски уши, много прегръдки (и много метене), закачки (конски и човешки), слънчеви дни и малки чудеса, случващи се в самите ти ръце.

Когато съм тук, не искам да съм никъде другаде и да правя нищо друго – това е неветоятен подарък. Благодаря ви и се радвам, че съм с вас!

Йоана Вампорова

Чувството да влезеш в главата на коня, да се свържеш с него, да работите заедно без страх и да изградите доверие помежду си е уникално. Адгор ми дава възможността да изпитам всички тези неща и да изградя взаимоотношения не само с животните, а и с хората. Всички се учим взаимно, забавляваме се и си помагаме... Това е свободата за която мечтая, това е мястото което обичам.

Калина Лесева

Ездата, конете, природата – всичко това ме прави безкрайно щастлива. Лятото на 2013-та година остави невероятни спомени, а преживяването не бих го заменила с нищо! Чувството, което остава в теб, когато едно упражнение с коня се е получило успешно след множеството опити, е неповторимо. Това същевременно те учи на търпение, контрол над емоциите и упоритост. Всичко тук, в конната база, е като една приказка – наблюдаваш свободно препускащите коне, а навсякъде около теб се разкриват прекрасни пейзажи. Дори само помагането тук ме кара да се чувствам страхотно. Ако можех бих повторила лятото отново и отново, и отново, а през останалата част от годината бих прекарвала дни наред без да ми омръзва, защото ще съм на любимото си място – конна база „Адгор”.

Боряна Райкова

Да препускам свободно, без седло, усещайки вятъра в косата си, сред смайващи пейзажи на поляни, горички, планини, магически неотразими залези и дъх на свежест. Това е моята мечта, която се сбъдна в “Адгор“. Дивната природа, чудесните коне и невероятните хора, които открих тук, напълно ме плениха. Личното отношение и внимание са неоценими. Не е изминал ден, в който да не съм научила нещо ново, било то за работата с конете или за себе си. Естествените взаимоотношения с тези животни ме учат на търпение и постоянство. Дните, прекарани в “Адгор“, са ми едни от най-чаканите и любими.

Натали Крземински

Разбира се, конете ме удивляваха още като малко момиченце. На 8-годишна възраст получих първите си уроци по езда в английски стил в Германия. Но въпреки че усвоих правилната и центрована стойка на ездача, това, което винаги ми липсваше, беше разбирането на конете, езика на тялото им и ясните и естествени взаимоотношения с тях. Това ме доведе до несигурност и дори страх. Затова наблегнах повече на образованието си и живота... Когато за първи път чух израза "natural horsemanship", разбрах, че това ще бъде пътят ми и че трябва напременно да го изуча. Когато случайно чух за “Адгор”, бяха минали 10 години от последния ми контакт с коне. Тук най-сетне започнах да изучавам онова, което търсех - уравновесен начин на работа с конете, водещ до съвместно доверие и уважение. Оттогава не ми е било възможно да се отърся от нуждата си за знание. Екипът на “Адгор” ми помага да се развивам, но и по своя естествен и инстиктивен начин конете също ми показват, когато греша. Невероятно хубаво е усещането за успех в тренировките, но и осъзнаването, че има още много нови цели, които могат да бъдат постигнати! Благодарна съм за всеки един миг, в който уча, и се радвам, когато мога да обучавам коне и ездачи. Не само съм намерила добри приятели, но тук мога и в необятната природа да преоткрия себе си, да се слея с коня и заедно с него да се наслаждавам на спокойствие и свобода.... просто да се чуствам жива!

Димитър Илиев

Има неща, които човек трудно може да намери съчетани на едно място, като красива природа, отлично обучени коне и невероятен колектив от прекрасни хора, които са в състояние да накарат всеки човек да се почувства свободен и независим. Всичко това съществува в конна база "Адгор" и ме вдъхновява да бъда доброволец там. За мен лично това е истинско удоволствие!

Return to Top